Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ; Σούπερ συνταγή με Κρεμόριο σε μελισσοτροφή

Το διάβασα αυτό...

‘‘Το κρεμόριο είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, και προέρχεται από την ψίχα του σταφυλιού.
Η ιδιότητα του είναι να αποτρέπει την κρυστάλλωση της ζάχαρης και είναι αυτό που πετυχαίνει την ιμβερτοποίηση της τροφής.
‘‘

για μια δίθεν σούπερ μελισσοτροφή... αλλά προσοχή... δεν είναι έτσι!!!

Τα εκεί σχόλια κατατοπιστικά ότι υπάρχει πρόβλημα:
 

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη δεν είναι καλός αυτος ο τρόπος. Αυτο γιατι όπως βλεπεις και στο βίντεο δεν διαλύεται όλη ζάχαρη-κρυσταλώνει με αποτέλεσμα να πετανε τα μελίσσια αρκετη ποσότητα ζάχαρης. Αυτο το μιγμα που δείχνεις είναι πετρωμένο. Το εχω δοκιμάσει κιολας. Δεν είναι τυχαίο που για βανίλια βραζουν τη ζάχαρη παραπάνω. Ομως αν το κανουμε εμεις με το κρεμώριο δεν θα πετυχουμε το ίδιο γιατι πρεπει το μιγμα να αναδευεται και να κρυώσει αμέσως και να γινει χλιαρο αμέσως ωστε να μη γινει η τροφή τοξική λόγω hmf. Αυτο επιτυγχανεται με την ψύκτρα της βανιλομηχανής.Μ ε κατσαρόλα και πατεντες είναι ασύμφορο και το αποτέλεσμα μάπα.
27 Μαρτίου 2015 - 7:11 μ.μ. 
 

Η απάντηση:

MELISSOCOSMOS είπε...
7.11 Τον δοκίμασες και δεν τον βρήκες καλό;

Ειναι μαλάκες στο εξωτερικό που τον χρησιμοποιούν λες;
Αυτο το πραγμα να έχουμε άποψη για ολα και χωρις να δοκιμάζουμε ειναι αμορφωσιά επιτέλους και πρεπει να εκλείψει.
Γι αυτο βαζουμε μεσα κρεμόριο για να μην κρυσταλλώσει η ζαχαρη, ποσο πιο καθαρα να το εξηγησω δηλαδη;

Και οσο για τις βανιλιομηχανες κτλ να μην θυμηθω καλυτερα τι ανακοινωσε το ΑΠΘ σχετικα για τις τροφες του εμποριου δε νομιζεις;


και η συνέχεια...
 

Ανώνυμος είπε...

Το κρεμοριο εχει βρεθει να ειναι τοξικο για τις μελισσες σε καποιες ερευνες

27 Μαρτίου 2015 - 10:00 μ.μ.
MELISSOCOSMOS είπε...
Καμια τοξικοτητα δεν εχει μην ακουτε τις βλακειες των εμπορων τωρα, καταλαβαίνετε τι παίζεται...

27 Μαρτίου 2015 - 10:13 μ.μ.  


Ανώνυμος είπε...

Βασίλη με είπες αμόρφωτο επειδη σου είπα πως δεν είναι καλή αυτή η τροφή ενω σου είπα την εχω δοκιμάσει και μάλιστα απο το συγκεκριμένο βιντεάκι όπως εχω δει και άλλα βiντεακια ξένα στο youtube ψαχνοντας για συνταγες και εχω δοκιμασει. Καλα δεν βλεπεις στο βιντεάκι πως αυτο που εφτιαξε έχει αδιάλυτη ζάχαρη? Αυτη είναι συνταγη απο ερασιτέχνες χομπίστες του εξωτερικού που πειραματίζονται με 10 μελίσσια. Μαλλον εσυ δεν το χεις δοκιμάσει. Αν το δοκίμαζες θα μας εβαζες και δικό σου βιντεο, δεν θα καθοσουν να μεταφράζεις αλλα βίντεο. Οποτε τα περι αμορφωσιάς πάρτα πίσω και μην παριστάνεις τον Κομπογιαννίτη γιατρό. Δεν ειχα κανενα σκοπο να γραψω με αυτο το επιθετικο ύφος αλλα προκάλεσες.

28 Μαρτίου 2015 - 12:31 μ.μ.


MELISSOCOSMOS είπε...
Εισαι και ψευτης εκτος απο επιμονος.
Πως την εφτιαξες δηλαδη; που αναφερει το αρχικο βιντεο οτι στη συνταγη μπαινει κρεμοριο;
Το οτι μπαινει κρεμοριο μου το ειπαν μολις πριν λιγες μερες.
Αυτο κανει την ζαχαρη να μην κρυσταλωνει και να ομογενοποιειται.
Φτιαξτε την συνταγη και μετα πειτε την γνωμη σας


28 Μαρτίου 2015 - 12:45 μ.μ. 

Ανώνυμος είπε...
ξερεις τι είναι κρεμόριο που σου είπαν; αντε ψαξε στο google....τελειώνω εδω τη συζήτηση να μη χανω χρονο.Σου μιλησα ευγενικα εξ αρχης, με καμια διαθεση κοντρας κ αμέσως εδειξες το ποιόν σου.Καλη συνεχεια.

28 Μαρτίου 2015 - 2:28 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Βασιλη σου ειπα το κρεμοριο ειναι τοξικο απο ερευνες και εσυ μου λες μην ακουμε τις βλακειες των εμπορων. Ψαξτο λιγο

28 Μαρτίου 2015 - 3:12 μ.μ.
 

George Michalopoulos είπε...
Βασιλη κλειστο το μπλογκ καλυτερα, θα καψεις πολυ κοσμο, τη μια λες να παιρνουμε ολο το μελι και να ταιζουμε ζαχαρη, τωρα δινεις συνταγες με κρεμοριο, περα απο την αλλη με το λεμονι.. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συνταγη περα απο αυτες με υμβερτοποιηση με ενζυμο ειναι τρελο ρισκο για την αυξηση HMF. Το κρεμοριο που λες ειναι το λεγομενο cream of tartar και συμβαλει και αυτο οπως και η προσθηκη οξεων στην αυξηση της hmf που σημαινει τοξικη τροφη για τις μελισσες. Ευτυχως που ο φιλος ανωνυμος ειναι επιμονος και προσπαθει να περισωσει καποιους, καλο ειναι να χιλιοτσεκαρεις τις πηγες σου πριν ανεβασεις κατι γιατι πολλοι σε ακολουθουν τυφλα, κριμα ειναι..

28 Μαρτίου 2015 - 7:56 μ.μ. 
 

MELISSOCOSMOS είπε...
Οι μελισσοκομοι που ακολουθουν τις συμβουλες μου όφελος εχουν και το ξερουν οι παντες αυτο.
Αν τοσα χρονια οι συμβουλες μου ηταν μουφα τοτε ο κοσμος θα το ειχε εγκαταληψει το Blog.
Και σταματήστε ορισμενοι να εχθρεύεστε οτιδηποτε κανει τον μελισσοκομο αυτάρκη.
Ουτε ολοι οι μελισσοκομοι θα κανουν αυτη την συνταγη ουτε ειναι ικανη αυτη να βλαψει τις πωλησεις σας.
Μη με εκνευρίζετε λοιπον γιατι το μονο που θα καταφερετε ειναι να με πεισμώσετε και να δωσω κι αλλες συνταγες.


28 Μαρτίου 2015 - 8:11 μ.μ.
 
 
Η αλήθειες είναι ότι

  • Η προσθήκη Κρεμόριο στην μελισσοτροφή ΑΝΕΒΑΖΕΙ κατά πολύ το HMF.
  • Η συνταγή είναι αντιγραφή συνταγής ζαχαροπλαστικής γνωστή εδώ και δεκαετίες. Οι μελισσοκόμοι την αντιγραψανε και αφίσανε μέσα το συστατικό Κρεμόριο, όταν μετά από χρόνια διαπιστώθηκε επικύνδινο για τις μέλισσες σταμάτισαν να το χρησιμοποιούν.
  • Το υλικό είναι το πολύ γνωστό cream of tartar... κάντε μια αναζήτηση και θα δείτε τι ακριβως κάνει στην ζαχαροπλαστική.
  • Για μια ακόμα φορά διαπιστώνετε πόσο επικύνδινη πληροφόριση υπάρχει στο διαδύκτιο. ΠΡΟΣΟΧΗ
  • Αν ακολουθήτε μελισσοκομικές συμβουλές στα τυφλά... καλή σας τύχη.
  • Υπάρχουν άσχετοι με την μελισσοκομία που εύκολα καταντάνε επικύνδινοι.
  •  Οι ξένοι μελισσοκόμοι που γνωρίζουν γράφουν από το 2012 (υπάρχουν αναφορές και από το 2004 και πιο πριν αν ψάξετε) ότι είναι μια παλιά μέθοδος που δεν πρέπει να την κάνουμε πια:


http://www.beekeepingforum.co.uk/archive/index.php/t-19124.html
alanf
10th July 2012, 08:01 AM
Cream of tartar is potassium bitartrate. It's an acid salt that is used to lower the pH of the mix. Heating sucrose (table sugar) in acid medium splits it to glucose and fructose (acid hydrolysis). The mix of sugars can make a fondant with a lower water content than sucrose alone.
BUT

Fructose + heat + acid produces the breakdown product HMF - hydroxy methyl furfural, which is toxic to bees (at far lower levels than humans can tolerate). So best avoided and you only see it in older recipes. Better to add the glucose and/or fructose separately.
Τώρα βγάλτε το συμπέρασμα το δικό σας.
Όσοι γνωρίζουμε μελισσοκομία... δεν χρησιμοποιούμε 
Κρεμόριο στην μελισσοτροφή
αλλά μην ακούτε εμάς ... διαβάστε το τι σας λένε τα παπαγαλάκια των εμπόρων 


26096

2 σχόλια:

Ευχαριστώ που με γράφεις... την ευχή μου νάχεις!!!

‘‘παρακαλώ πολύ όχι αισχρόλογα, σχόλια με βρισιές θα διαγράφονται, ευχαριστώ‘‘