Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Το EllinikoMeli από «χέρι» είναι «λαχείο»...

Νάμαστε... διάβασα την νέα ανάρτηση στο EllinikoMeli με τίτλο "ΑΙΣΧΟΣ... δηλώσεις καθηγητή κτηνιατρικής για το μέλι" και λέω... δεν μπορεί... κάτι τρέχει εδώ.

Οπότε σας παρουσιάζω το ίδιο θέμα... όπως νομίζω θα έπρεπε να το πράξει όποιος έχει άποψη και θέλει να την εκφράσει δημόσια...

Εχουμε λοιπόν και λέμε...

Φίλοι μου διαβάσατε τι γράφτηκε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα";; Ναι;; Καλά δεν πειράζει...

 Ξαναδιαβαστε το!!!

"Τα συσκευασμένα ελέγχονται και είναι πιο ασφαλή

Το μέλι από «χέρι» είναι «λαχείο»

web only
18/03/2011  10:29
 
Να προτιμούν το μέλι με «ταυτότητα», εφόσον δεν έχουν μια αξιόπιστη πηγή για την αγορά του προϊόντος, προτρέπει τους Έλληνες καταναλωτές ο αναπληρωτής καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ηλίας Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το μη επώνυμο προϊόν ενέχει πάντα τον κίνδυνο να είναι δυσμενές για την υγεία μας».

Η προμήθεια μελιού από ιδιώτη είναι «λαχείο», επεσήμανε ο ίδιος, και διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι σε αυτή τη μερίδα των παραγωγών είναι ... έως και μηδενικοί. Στον αντίποδα, οι εταιρίες που συσκευάζουν το προϊόν και το μεταπωλούν είτε στο εξωτερικό, είτε στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, βρίσκονται «πάντα υπό το άγρυπνο μάτι των ενδεδειγμένων κτηνιάτρων», τόνισε ο ίδιος, στο περιθώριο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κτηνιατρικής παραγωγικών ζώων, Υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ζωικής προέλευσης (18-20 Μαρτίου).

Τονίζοντας ότι η παραγωγή μελιού στην Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δυναμικότερους κλάδους, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει και μια αδικία για το προϊόν αυτό, που αφορά σε μηδενικά όρια ανοχής υπολειμμάτων από τη χρήση των φαρμάκων που απαιτείται να χρησιμοποιήσει ο παραγωγός για την αντιμετώπιση μια «ασθένειας» της μέλισσας, ή ενός παρασίτου που έχει.

«Για όλα τα προϊόντα υπάρχουν τέτοια όρια που δεν πρέπει να διασπώνται σχετικά με τη χρήση φαρμάκων, αλλά όχι για το μέλι», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει και να μπει μια τάξη στον κλάδο».

Θέλοντας να δώσει μια εξήγηση στην προτίμησή του στο συσκευασμένο μέλι, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι «υπάρχουν ορισμένοι που στο βωμό του κέρδους προμηθεύονται, είτε από τη Βουλγαρία, είτε από το διαδίκτυο, αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα συνήθως μη ενδεδειγμένα και εγκεκριμένα από τα αρμόδια όργανα, με αποτέλεσμα έτσι να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία». Πάντως, όπως τόνισε η εμφάνιση ασθενειών στον άνθρωπο από την κατανάλωση μελιού, δεν είναι άμεση, αφού το προϊόν λειτουργεί αθροιστικά στον οργανισμό του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε, το νοθευμένο μέλι, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, αποθηκεύεται στο συκώτι, με τελικά δυσμενή αποτελέσματα για το συγκεκριμένο όργανο του οργανισμού του ανθρώπου.

Τα μελίσσια προσβάλλονται από … παράσιτα, αλλά διαθέτουν ένα αποτελεσματικό αμυντικό σύστημα κατά των παθογόνων μικροοργανισμών, που κάνει την προσβολή τους από παρασιτικά νοσήματα ένα σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο. Ένα από τα σπουδαιότερα νοσήματα που απασχολούν και τη σύγχρονη μελισσοκομία είναι τα πρωτόζωα παράσιτα ‘Nosema apis’ και ‘Nozema ceranae’, τα οποία είναι πολύ παθογόνα και εμπλέκονται στο «σύνδρομο κατάρρευσης των μελισσιών». Αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται στο εντερικό επιθήλιο των ενηλίκων μελισσιών και ως αποτέλεσμα προκαλούν έντονη δυσεντερία, σημαντική μείωση της ζωής και αυξημένη θνησιμότητα. Η αντιμετώπισή τους, που δεν είναι ορατή με το μάτι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, δεν πρέπει να γίνεται με τη χρήση χημειοθεραπευτικών ουσιών, αλλά με ορθούς μελισσοκομικούς χειρισμούς, που βοηθούν στην άμυνα του μελισσιού.

Αναφορικά με το παράσιτο ακάρι που φέρει την επωνυμία varroa, σύμφωνα με τον ίδιο, προσβάλλει τις ενήλικες μέλισσες και το γόνο και είναι ορατό και με το μάτι, ενώ προκαλεί καταστροφή του γόνου, παραμόρφωση των ενηλίκων μελισσών και μεταφορά ιώσεων. Η αντιμετώπισή του γίνεται κυρίως με χημικά μέσα και με βιοτεχνικές μεθόδους.

Στο μεταξύ, σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι οι απώλειες των μελισσιών αποτελούν απειλή και για τη διατροφική αλυσίδα, αφού τα μελίσσια είναι σημαντικά για το λόγο των επικονιάσεων στα φυτά και ο περιορισμός αυτής της διαδικασίας θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της βιοποικιλότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ"

http://www.protothema.gr/health-and-life/article/?aid=111919

δυστηχώς η αλήθεια είναι όπως τα λέει ο κ. Καθηγητής... μερικοί όμως τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα και για να δημιουργήσουν εντυπώσεις κόβουν και γράφουν τα κείμενα.

Το παιζουν και μελισσοπατέρες και υποδυκνίουν στην ΟΜΣΕ τι να κάνει... απαιτούν και καταδίκες δηλώσεων.

Ειδού το πως αναφέρθηκε στο θέμα o Έλληνας Μελισσοκόμος...

"ΑΙΣΧΟΣ - Δηλώσεις καθηγητή κτηνιατρικής για το μέλι

Ο καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ηλίας Παπαδόπουλος, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα όπου παροτρύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν μόνο μέλι από «εταιρείες» γιατί δηλώνει πως μόνο αυτοί ελέγχονται σε αντίθεση με τους απλούς παραγωγούς που πουλάνε το μέλι μόνοι τους! Εξέφρασε την άποψη του υπέρ της οριοθέτησης των καταλοίπων των φαρμάκων στο μέλι, χαρακτήρισε «λαχείο» την αγορά μελιού απευθείας από μελισσοκόμο και μεταξύ των δηλώσεων του είπε και τα παρακάτω:

Η προμήθεια μελιού από ιδιώτη είναι «λαχείο»... διότι ότι οι έλεγχοι σε αυτή τη μερίδα των παραγωγών είναι ... έως και μηδενικοί. Στον αντίποδα, οι εταιρίες που συσκευάζουν το προϊόν και το μεταπωλούν είτε στο εξωτερικό, είτε στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων, βρίσκονται «πάντα υπό το άγρυπνο μάτι των ενδεδειγμένων κτηνιάτρων»

...

«υπάρχουν ορισμένοι που στο βωμό του κέρδους προμηθεύονται, είτε από τη Βουλγαρία, είτε από το διαδίκτυο, αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα συνήθως μη ενδεδειγμένα και εγκεκριμένα από τα αρμόδια όργανα, με αποτέλεσμα έτσι να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»

Αρνούμαι να πιστέψω ότι  αυτή η συνέντευξη δόθηκε για «πανεπιστημιακούς» λόγους! Τι θεωρώ απλά τραγική και πιστεύω πως έπρεπε να γίνει και καταγγελία εκ μέρους της ΟΜΣΕ για το θέμα!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΈΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ που στόχο έχουν να πλήξουν το απλό Έλληνα μελισσοκόμο, να στηρίξουν τις πωλήσεις των μεγαλεμπόρων και να προβληματίσουν τον Έλληνα καταναλωτή σκοπίμως!

Περιμένω την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων και απαιτούμε να καταδικάσουν αυτές τις δηλώσεις!! "

http://www.ellinikomeli.gr/el/melissokomos/melissokomos-news-info/524-ΑΙΣΧΟΣ-Δηλώσεις-καθηγητή-κτηνιατρικής-για-το-μέλι


Και επειδή θα βγουν και θα προσπαθήσουν να μου την πουν... ας απαντήσουν πρωτα στα εξής...

1. Ο κ. Καθηγητής είπε "Να προτιμούν το μέλι με «ταυτότητα», εφόσον δεν έχουν μια αξιόπιστη πηγή για την αγορά του προϊόντος, το μη επώνυμο προϊόν ενέχει πάντα τον κίνδυνο να είναι δυσμενές για την υγεία μας». Σωστό ή Λάθος? Ο Έλληνας Μελισσοκόμος γιατί μας έδωσε να καταλάβουμε ότι εννοούσε κάτι άλλο? Που το λανθασμένο στα λεγόμενα του κ. Καθηγητη?

2. Ο κ. Καθηγητής είπε "Η προμήθεια μελιού από ιδιώτη είναι «λαχείο» και διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι σε αυτή τη μερίδα των παραγωγών είναι ... έως και μηδενικοί". Σωστό ή Λάθος? Ο Έλληνας Μελισσοκόμος μπορεί να μας πει ποιοί είναι αυτοί που προσφέρουν μέλι... ως Ελληνικό στο κόσμο, χωρίς ετοικέτα και ελέγχονται? Πως διασφαλίζεται ο καταναλωτής από αυτούς? Το γνωρίζει ότι υπάρχουν μελισσοκόμοι που συσκευάζουν επώνυμα τα προιόντα τους με πλήθους ελένχους? Πως διασφαλίζονται τα νόμιμα συμφέροντα αυτών των παραγογών απέναντι των "απλών παραγωγών" που λεει? 

3. Ο Έλληνας Μελισσοκόμος  είναι ΚΑΤΑ της οριοθέτησης των καταλοίπων των φαρμάκων στο μέλι? Αν ναι... WHY????

Έχω και άλλες πολλές ερωτήσεις..... αλλά μπορούν να περιμένουν.
Τελικά σκέφτομαι και λέω πως τσάμπα μάγκες έχουμε πολλούς. Εσείς εκεί που σχολιάζεται δηλώσεις Καθηγητών τι πτυχία έχετε και αν έχετε τα κότσια βγήτε και κάνετε δημόσια δηλώσεις (όπως π.χ. αυτοί) ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει ο κ. Καθηγητής. Πάντε και σε κάποιο συνέδρειο και παρουσιάσετε τα δεδομένα σας. Ακόμα καλύτερα αφού ξέρετε τι πρέπει να γίνει κάντε το...

ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Καθ. Ηλία Παπαδόπουλο ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ... αλλά τι λες καλέ εμείς είμαστε για να τα λέμε μόνο... όταν έρχετε σε πράξεις είμαστε




Μήπως εμπορεύονται καποιοι μέλι κλπ σε ανθρώπους με 10 - 30 μελίσσια που το πουλάνε για δικό τους και οι παραπάνω δηλώσεις χαλάνε την συνταγή για την σούπα? Γιατί ξαφνηκά πολλούς μελισσαδες απέκτισε η Αθήνα... σε λίγο θα λέμε Beekkeping in Athens... έρε πως τα παιζω τα ινγκλισ!!!

12 σχόλια:

  1. οποιος εχει αποψη την εκφραζει και επωνυμα!!!!!!!!!!!!!!λεω εγω τωρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα λεγόμενά σου συμπεραίνω ότι δεν πρέπει να ξαναπάρω μέλι από παραγωγό αλλά μόνο απο μια μεγάλη εταιρεία που υποτίθεται ότι κάνει τους πρέποντες ελέγχους στο παραγόμενο προϊόν.Αν είσαι μελισσοκόμος πες μου το όνομά σου για να μην ξαναπάρω μέλι από σένα γιατί μπορεί να χρησιμοποιείς απαγορευμένα φάρμακα, ή μήπως είσαι εταιρεία που σε βολεύει το παραπάνω δημοσίευμα για να αυξήσεις τα κέρδη σου? Επίσης θα ήθελα να παροτρύνεις τους όποιους αναγνώστες σου να μην αγοράζουν λάδι απο το χωριό τους γιατι δεν ξέρουμε τι φαρμακα εχουν χρησιμοποιηθεί στις ελιές,ούτε όσπρια ή ζαρζαβατικά γιατι κανείς δεν μας εγγυάται για την ποσότητα η την ποιότητα των φυτοφαρμάκων που έχουν χρησιμοποιηθεί και σίγουρα να μην πάρουν κρέας απο τον κυρΑντώνη στο χωριό που έφαξε ενα χοιρινό και πουλάει το κρέας γιατί δεν έχει σφραγίδα αγορανομικού ελέγχου.Μήν ξεχάσεις να προτείνεις να τρώμε μέλι μόνο Αττική , όσπρια μόνο 3Α και όταν βγαίνουν γιά φαγητό μόνο goodys ή Mc donalds γιατί είναι οι μόνοι που έχουν πιστοποίηση. Μιά χαρά σε βρίσκω φίλε μου ,καλή συνέχεια...Υ.Γ. μια που αναφέρεις την λέξη "ΣΑΤΙΡΑ" στον τίτλο του blog σου σου θυμίζω οτι.."Η σάτιρα επιχειρεί τον εμπαιγμό κάποιας έννοιας ή προσώπου που ο σατιρικός καλλιτέχνης θεωρεί ότι αξίζει τέτοια αντιμετώπιση με σκοπό συχνά τη βελτίωση του αντικειμένου. Γίνεται μέσω μεθόδων όπως η παρωδία, η υπερβολή, η σύγκριση, η αναλογία και η ειρωνεία." Σατιρικέ μου καλλιτέχνη αρκετά σε κούρασα....συγνώμη που υπογράφω ώς ΑΝΩΝΥΜΟΣ αλλά δεν εχω το θάρρος να υπογράψω τα λεγόμενά μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπα και εγώ δεν θα μου γράψουν??? Αργήσανε επειδή ψάχνανε να βρούνε την λέξη σάτιρα στο λεξικό. Όπως διαβάσατε όμως η σημερινή ανάρτηση μόνο σατιρική δεν είναι.

    Τι έγινε ρε παιδιά σας χαλάσαμε την σούπα??? Δεν σας άρεσε που καθηγητής πανεπιστημίου είπε την αλήθεια σε συνέδριο με άλλους επιστήμονες… επώνυμα, δεν σας άρεσε που έκανε δηλώσεις σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας… επώνυμα. Οπότε αυτά περί ανωνυμίας και θάρρος της γνώμης να τα πείτε αλλού… να τα πείτε στον τύπο που βγαίνει ως Έλληνας Μελισσοκόμος στο EllinikoMeli… αν έχει τα κότσια αντί να πετάει κατηγορώ εκ του ασφαλούς ας του κάνει ΜΗΝΥΣΗ του καθηγητή… αλλά εδώ ο τύπος δεν μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν στην αρχική ανάρτηση… Γιατί δεν βγήκε επώνυμα στην ιστοσελίδα, μήπως φοβάται μην του κάνει μήνυση ο καθηγητής? Μια ιστοσελίδα που απ’ότι βλέπω διαφημίζει εταιρεία που πουλάει και χύμα μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, πρόπολη… χωρίς ετικέτα… σε ποιους τα πουλάει αυτά… στους καταναλωτές ή στους μαϊμούδες μελισσοκόμους που έχουν κάπου για μόστρα καμιά δεκαριά κυψέλες? Για κάντε και μια ανάρτηση εκεί στο EllinikoMeli και ενημερώστε μας τι γίνετε με αυτά τα προϊόντα… και με την ευκαιρία πέστε και στον κόσμο που αγοράζει πολτό τι έγινε τελικά με εκείνη την ακατάλληλη ποσότητα που εντοπίσθηκε σε έλεγχο που τους είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια. Εκεί αν θέλετε πείτε τα και επώνυμα.

    Από λάδια, όσπρια, φαστ φουντ και άλλα δεν γνωρίζω… γνωρίζω από μέλισσες… γνωρίζω από μέλι… και καταλαβαίνω (ευτυχώς ακόμα.. πτου πτου) αυτά που διαβάζω.

    Όταν λέμε μέλι με ταυτότητα, είναι μέλι επώνυμο, μέλι με ετικέτα, μέλι τέτοιο εκτός από τις μεγάλες εταιρείες παράγουν και διακινούν νόμιμα αληθινοί μελισσοκόμοι π.χ. σαν εμένα. Το μέλι με ταυτότητα συσκευάζετε νόμιμα, πληρώνει φόρους, και είναι εκτεθειμένο προς τον καταναλωτή και το παράγουν εκατοντάδες Έλληνες Μελισσοκόμοι σαν εμένα. Μέλι με ταυτότητα, που δέχεται το αθέμιτο ανταγωνισμό από τους μαϊμούδες… αυτούς που τολμάτε να ονομάσουν «απλούς μελισσοκόμους» οι του EllinikoMeli παράγουν εκατοντάδες Έλληνες Μελισσοκόμοι σαν εμένα. Το καταλάβατε ή να το επαναλάβω?

    Όπως πολύ σωστά δήλωσε επώνυμα ο καθηγητής… και εγώ προτείνω υπεύθυνα στον κόσμο που τρώει μέλι

    «Να προτιμούν το μέλι με «ταυτότητα», εφόσον δεν έχουν μια αξιόπιστη πηγή για την αγορά του προϊόντος».

    Τέτοιο μέλι παράγουν εκατοντάδες Έλληνες Μελισσοκόμοι σαν εμένα, και εάν δεν έχετε ένα δικό σας άνθρωπο, η αξιόπιστη πηγή που λέμε πιο πάνω, που δεν διακινεί μέλι με «ταυτότητα» αλλά είναι σοβαρός και έντιμος, μην ψάχνετε άδικα… μπορείτε να βρείτε στο ράφι επώνυμο, όχι μόνο από μεγάλες εταιρίες όπως είναι τα συνεταιριστικά προϊόντα της κοινοπραξίας μελισσοκομικών συνεταιρισμών «Μελισσοκομική Ελλάδος»

    http://www.melissokomiki.gr/1.htm

    και της Νικήτης

    http://www.honeysithon.gr/

    και άλλων, πολλών άλλων μεγάλων… αλλά και μικρών παραγωγών, που τολμάν να παρουσιάσουν σε μια άκρος ανταγωνιστική εποχή μέλι με «ταυτότητα».

    Για τους εξυπνάκηδες λοιπόν που μας παρουσιάζουν τα ΑΙΣΧΗ των καθηγητών φροντιστήριο τέλος για σήμερα… πίσω στο κοτέτσι τώρα γιατί είναι αργά.

    Όλοι οι υπόλοιποι stay tuned… σιγά σιγά πολλά θα βγουν στη φόρα… απλά ελπίζω να είναι γελώντας με σάτιρα γιατί όταν σοβαρεύω μου ανοίγει η όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eνω εσεις τσακώνεστε ο Ξεσφίγγης δεν εγραφε στο blog του επειδή απεργουσε η ΕΣΗΕΑ!! Eιναι και δημοσιογράφος ο ξεσφίγγης. http://melissocosmos.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε δεν είναι της ωρας να σου τα χωσω αγρια. Γραφεις πολλες μαλακιες και ανακριβιες. Ταυτιζεσαι απολυτα με τα συμφεροντα των εταιριων γινεσαι ένα με την εταιρια καρτελ ΠΙΤΑΣ. Σιγουρα δεν θα εχεις ακουσει ή διαβασει για τα μικρα εστω προστιμα (για αυτό και επαναλαμβανουν τις νοθειες τους) που επεσαν σε εταιριες για το μελι που διακινουσαν (αυτά είναι μελι λαχειο με την βουλα μαλιστα) βλεπε την εταιρια καπετανιος την δικη σου συνεταιριστικη σιθωνιας κ.α. (μηπως θελεις να σου στειλω περισσοτερες λεπτομεριες για τα προστιμα.)Παραβλεπεις σκοπιμα την υπαρχουσα νομοθεσια περι διακινησης μελιου. Αμφιβαλω καταρχην με τα λεγομενα σου ότι εισαι μελισσοκομος ή αν εισαι βρισκεσαι εγκλωβισμενος αναμεσα σε μελισσοκομο και επιχειρηματια διαλεξε τι είσαι γιατι ολοι οι μελισσοκομοι δεν μπορουν να είναι και επαγγελματιες. Τα συμπερασματα η θεση σου
    μελι επωνυμο= μελι εταιριων, είναι κερδοσκοπικη μαλακια δεν το καταλαβαινεις? Αν αυτο γινει πραξη (φοβαμαι ότι δρομολογηθηκε) τοτε ο δυναμικος κλαδος της μελισσοκομιας πεθανε το καταλαβες? Για ηλιθιο δεν σε εχω (για προβοκατορα μπορει) αυτό θελεις το τελος των μελισσοκομων ή την δημιουργια σκλαβων να δουλευουν με την ανασφαλεια τα μελισια τους και να χαριζουν το μελι στα καρτελ . Δεν σε ικανοποιει το σημερινο κλεψιμο που γινεται τι θελεις ΑΙΜΑ? Αν δεν αλλαξουμε νοοτροπιες και εμεις οι μελισσοκομοι τοτε θα συνεχισουν με χειροτερο τροπο να μας ληστευουν τον κοπο μας οι ΚΑΡΤΕΛΑΚΗΔΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΡΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΟ!!! ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ θα ήθελα να τα ακούσω άγρια... αλλά δυστηχώς νοοτροπίες σαν αυτές που πιστεύεις και γράφεις Υβριστικέ σχολιαστή έχουν φέρει το κλαδο εδω που είναι. Επειδή απότι βλέπω δεν μπορείς να αντιλυφτείς το τι συμβαινει και προφανός δεν έχεις ασχολιθεί με το κλάδο στο βαθμό όπως μερικοί από εμάς που ήδη έχουμε δώσει αίμα... δεκαετίες τώρα, που τα λίγα καλά που απολαμβάνεις από δικούς μας κόπους προήρθαν (εκτός και εάν έχεις να μας πεις που έχεις συνησφέρει και εσύ στο κλάδο) προσπάθησε να "δεις" τι γράφω...

    Τι προτεινεις, οι άνθρωποι που ζουν τις οικογέννειες τους από τα μελίσσια να γίνουν παράνομοι? Για πες μας για την ισχύουσα νομοθεσία διακίνησης μελιού? Από το συνέδρειο της Καλαμπάκας ακόμα έγινε αναφορά στο ότι ο νόμος λέει για συσκευαστήρια.

    Που είναι οι μελισσοκόμοι που υποστήρηξαν τα συνεταιριστικά συσκευαστήρια? γιατί δίνουν το μέλι τους στους εμπόρους για περίπου 3 ευρώ? Αυτοί γιατί δεν το πουλάνε χέρι χέρι? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ? Που ήταν αυτοί όταν βγάκαμε στους δρόμους στην Θεσσαλονίκη πριν από 20 και πλέον χρόνια???

    Τα προστιμα τα γνωρίζω και έπεσαν γιατί κάποιοι έκαναν επιτέλους την δουλεία τους γιατί υπάρχουν και τα συσκευαστήρια των επόνυμων μελισσοκόμων... έτσι τα έμαθες. Δεν έγιναν έλενγχοι επειδή το ελληνικό μέλι πουλιέτε χέρι χέρι.

    Ο μόνος τρόπος να ενδυναμοθεί ο ρόλος του έλληνα μελισσοκόμου είναι να είναι νόμιμος, να αποτελει παικτη της αγοράς...και εκει που δεν μπορεί να το κάνει αυτό μόνος του μπορεί να το κάνει μέσο του συνεταιρισμού του και της Κοινοπραξίας.

    Ποιός είναι ο δυναμικός κλάδος της μελισσοκομίας? το παρεμπόριο και η διακίνιση μελιού κιλό κιλό στην γειτονιά?

    Για όσους τελικά καταλάβαν τι έγραψα... γνωρίζουν ότι δεν είμαι υπέρ των εταιρίων, αλλά υπέρ των σοβαρών μελισσοκομικών συνετερισμών, που καταφέρανε άνθρωποι με μονόπλευρη σκέψη και ασχετοσήνη περί της αγοράς να οδηγήσουν σε μαρασμό... δυστηχός υβριστικέ σχολιαστή σήμερα πλέον και οι εταιρίες έχουν σοβαρό ρόλο σε πολλά πράγματα (γιατί χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες από εμάς για την ανάδειξη σοβαρού συνετεριστικού προιόντος) και όσο εσείς ακόμα και τώρα επιμένετε στην διάθεση του προιόντος με πρακτικές που έκαμνε ο παππούς μου πριν 80 χρόνια, αυτοί έχουν στήσει συσκευαστήρια με εργαστηρια Α' Εθνικής. ΟΠΟΤΕ αντί να χαλάς φαιά ουσία, γιατί εδώ συζητάμε πως παίζεται το παιχνίδι επαγγελματικά, σοβαρά, νόμιμα και διεθνές... τράβα να πλεινεις κανά βάζο και προσπάθησε να πεισεις τους πελάτες σου γιατί να αγοράσουν μέλι από σένα και όχι από το ράφι επώνυμο.

    Και όσο για το φτηνό εισαγόμενο μέλι, αυτό υπήρχε στη αγορά από το 1975 τουλάχιστον... άλλοι το ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια και το δίνουν σε λαμόγια να το πουλάνε χέρι χέρι σαν δικό τους.

    Άνοιξε τα μλατια σου και δες την ρεαλιστική κατάσταση των πραγματων... Υβριστικέ σχολιαστή φαίνεσε παντελός άσχετος και όσοι πιστεύουν στα λεγόμενα σου θα εκτεθούν εάν τα πράξουν. Ισως αυτή είναι η τελευταια φορά που χτυπάει προϊδοποιητικά το καμπανάκι... μετά θα πέσει καμπάνα... και τζάμπα να δείνεις το προιόν σου δεν θα στο πάιρνει κανείς.

    Τώρα ξαναδιάβασε τα όσα έγραψα από την αρχή αυτού του ποστ και ίσως συνηδιτοποιήσεις το τι συμβαινει... προσπάθησα μια ιστορία 50 χρόνων να στην δώσω σε δύο σελίδες... εμ δεν γίνετε... Και αυτά περί Καρτέλ πολύ θα ήθελα να μας τα εξυγήσεις σε όλους με το "ν" και με το "σ"... σαν να είμαστε παιδάκια Α' δημοτικού.

    Γιατί καρτέλ σύμφωνα με σένα είναι πολλοί φίλοι μελισσοκόμοι που κατάφεραν κάτι αδιανόητο πριν από 20 χρόνια... να πουλάνε συσκευασμένο βιολογικό μέλι, δικό τους μέλι ελληνικό (κάτι που δεν μπορούν να το πράξουν ακόμα οι εταιρίες) σε όλα τα καλά μαγαζιά της χώρας αλλά και του εξωτερικού... όπου εκεί αποκτά κύρος το προιο΄ν που εσύ λες Ελληνικό Μέλι... αλλά ξέχασα εσύ μάλλον θα είσαι από αυτούς που δεν πιστεύουν στα πιστοποιημένα ελληνικά μέλια και θεωρεί όλα τα μέλια βιολογικά... ε, αυτό το παραμύθι να το λες εκεί που πουλάς το μέλι σου χέρι χέρι, γιατί στα μαγαζιά θα σε περάσουν για αφελη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να σε κανω ανωνυμε επεσα στο επιπεδο σου συμπεριφερομαι αναλογα με αυτόν που εχω απεναντι μου δεν ξερω αν εισαι σε θεση να το καταλαβεις. Τι βλακειες γραφεις? απολαμβανω εγω σημερα από τους δικους σας κοπους???? Κρατησε την τετοια απολαυση στην χαριζω. Καλα δουλευομαστε τωρα μεγαλε ανωνυμε μας βγηκες και «επαναστατης»!! τωρα.
    Ετσι όπως τον διαμορφωσατε τον κλαδο με τις παραληψεις τους αστοχους σχεζιασμους την ανοργανωσια το δε βαριεσαι αδερφε τα μικροσυμφεροντα του καθενος οδηγησαν τον κλαδο στην απαξιωση. Τον κάθε μελισσοκομος να πολεμαει μονος του αυτό είναι και το ένα μερος του προβληματος. Οδηγωντας παραλληλα τα μελισσοκομικα προιοντα στο ΚΑΡΤΕΛ.

    Εχεις μονιμη ταση να διαστρεβλωνεις τα λογια των αλλων από πού συμπεραινεις ότι θελω να υπαρχουν παρανομοι μελισσοκομοι απεναντιας μαλιστα.

    Προσπαθω να σε δωσω να καταλαβεις ότι 25.000 μελισσοκομοι δεν είναι εφικτο δεν μπορουν βρε αδερφε στην τελικη να γινουν επιχειρηματιες τοσο δυσκολο είναι να το καταλαβεις.

    Όσο για τις ενωσεις είναι μεγαλη κουβεντα δυστυχως μεχρι σημερα η ελληνικη πραγματικότητα μας εχει δειξει ότι δεν περπατανε ως επι το πλειστον γρινιες κομπινουλες ρουσφετακια κ.α. μακαρι καποια στιγμη να αλλαξει θελει κοτσια !!
    Όπως και να εχει πρεπει να υπαρχει η δυνατοτητα να μπορει ο κάθε μελισσοκομος όπως αυτος μπορει και εκτιμα καλυτερα να διαχειριζεται την διαθεση του προιοντος του, χωρις φυσικα σε καμια περιπτωση να αποβαινει σε βαρος του καταναλωτή και του προιοντος αν θελεις.
    Εκει περιμενα να εστιασεις την προσοχη σου και όχι να κανουμε ολους τους μελισσοκομους συνεταιριστες η επιχειρηματιες.

    Σαφως να υπαρχουν συσκευστηρια δικα μας με προδιαγραφες κανονων υγιεινης και ασφαλειας τροφιμων, ετικεττα, κλπ Ειναι εντελως διαφορετικο όμως (ετσι) μην προσπαθουμε σκοπιμα να συγχεουμε πραγματα και καταστασεις να μας υποχρεωσουν για ISO και HASP εχεις αναρρωτηθει για τι κοστος μιλαμε μηπως για δεκαδες χιλιαδες €?? Μπορει να το αντεξει ο καθενας μας και μαλιστα εν μεσω κρισεως. Τι μου λες τωρα που ζεις? Ή θα μας υποχρεουσουν να τρεχουμε σε τυποποιητηριο και το κοστος ??? θα μετακυλησει στον κατανωλωτη? Ή στο ηδη πενιχρο εισοδημα μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα περι διαθεσεως στο εξωτερικο είναι άλλο πραγμα τα εχεις κανει (μπορει και) σκοπιμα «σουπα».Οι περισσοτεροι όπως ξερεις δεν εχουμε την δυνατοτητα δεν μπορουμε να διαθεσουμε τα προιοντα στο εξωτερικο, γιατι απαιτει εξειδικευμενη οργανωση, γνωσεις κεφαλαιο επιχειρηματικο ρισκο κλπ είναι ενας εντελως διαφορετικος «κοσμος» παμε σε αλλου ειδους επιχειρησεις και δεδομενα. Φυσικα για την οικονομια της χωρας είναι θετικος παραγωντας οι εξαγωγες, μπορει και πρεπει ασφαλως να ασχοληθει ενας αριθμος μελισσοκομων με τα καταλληλα προσοντα και δυνατοτητες μην τα μπερδευουμε όμως όλα.

    Αυτά όμως δεν αφορουν αμεσα τους χιλιαδες μελισσοκομους. Ο μελισσοκομος των 100-500 και πανω μελισσιων θελει να μπορει να διαθεσει νομιμα και σε σωστες βασεις το προιον του.
    Φαντασου να ελεγαν τον παραγωγο oοπωροκηπευτικων για ΙSO και HASP θα τους επερναν με τιε ντοματες.

    Ολα αυτα τα καμπανακια που λες προυποθετουν ένα διαλογο μεταξυ παραγωγων και πολιτιας για την εξευρευση καταλληλης λυσης . Εγινε και δεν το ξερω ή βγαζουμε ένα προεδρικο και οποιον παρει ο χαρος ? ουτος ή αλλως πεθεμενοι μας καταντησαν να ζουμε πλεον βιολογικα.

    Εισαι λες υπερ των ΄΄σοβαρων συνεταιρισμων και κοινοπραξιων΄΄ ε και τι με αυτο? και εγω υπερ ειμαι δεν λεει τιποτε αυτό γενικα και αοριστα δεν λυνει το προβλημα. Να στο ξαναπω για άλλη μια φορα με διαφορετικο τροπο μηπως και το καταλαβεις, άλλο οι συνεταιρισμοι άλλο η διαθεση του ιδιου του προιοντος απο τον παραγωγο. Θα μου στερησει ποιος και γιατι? για την ικανοποιησει οργαγωνενων συμφεροντων ε όχι δεν θα περασει. Σημερα στοχοποιουν τους μελισσοκομους αυριο καποιους αλλους παραγωγους αγροτικών προιοντων να δουμε στο τελος αν θα μεινει κατι ορθιο σε αυτό τον τοπο. Συνεχιστε εσεις το βιολι σας.

    Να σου θυμισω ότι πριν 2-3 δεκαετιες καναμε εξαγωγη σε κρεατα, μετα τα αλλεπαλληλα σφυροκοπηματα που «εφαγαν» οι κτηνοτροφοι ηρθε το τελος τους και σημερα φτασαμε να κανουμε εισαγωγες. Το 80 με 90 % των καταναλωμένων κρεατων είναι εισαγωμενα, μηπως θελεις και εδώ να φτασουμε σε αυτή την καταντια?

    Όσο για τα βαζα που λες πρεπει να επλυνες πολλες χιλιαδες βαζα στην ζωη σου και σου εμεινε «χουι» ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΖΟ ΤΩΡΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ!!! (Τι υβριστεις θα ημουν αν δεν στην ελεγα)

    (Σε δυο δοσεις δεν τα επαιρνε όλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αληθεια γιατι φαγατε προστιμο για το μελι του συνεταιρισμου σιθωνια τι επαιξε? Αν θελεις μου απαντας μη βλαψουμε και τον συνεταιρισμο !! Α και κατι άλλο ακουγεται ότι σας τον πηρε ο φιλος σας ο ΠΙΤΑΣ το ΚΑΡΤΕΛ είναι αληθεια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλικάρι αφού εσύ τα ξέρεις όλα... γράψε και για τα πρόστιμα, γράψε και για τους συνεταιρισμού γράψε και για τα καρτέλ... όπως βλέπεις δεν σβήνω τίποτα.

    Θεωρώ ότι πασχίζεις να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο και με όσα γράφεις δίνεις την εντύπωση πως δεν κατάλαβες τίποτα από όσα έγραψα. Τα θεωρείς βλακείες, δικαίωμα σου. Δεν σχολιάζω.

    Μπορείς επί του θέματος να γράψεις εδώ όσα σχόλια θέλεις (εσύ και όποιος άλλος θέλει). Εκφράζεις μια άλλη άποψη που την έχω ζήσει και την γνωρίζω πολύ καλά και την έχω αξιολογήσει ότι είναι λάθος...

    Αναμασάς πληροφορίες που δεν ισχύουν... π.χ. που είδες 25000 μελισσοκόμους;

    Γράψε λοιπόν τα όσα πιστεύεις... ας είναι καταγραμμένα. Απλά αυτό που υποστηρίζεις... για πολλούς είναι παρελθόν και όχι το μέλλον.

    Η ειρωνεία είναι πως εάν έγραφα επώνυμα, που το έχω κάνει πολλές φορές και δεν εννοώ στο διαδίκτυο, θα καθόσουν και θα συλλογιζόσουν αυτά που λέω... άσχετα εάν συμφωνούσες ή όχι... εδώ τα απορρίπτεις και τα χλευάζεις. Εγώ σε κατάλαβα εσένα από την πρώτη γραμμή που έγραψες... το έργο το έχω δει πολλές φορές, εσύ δεν θέλεις να δεις την πραγματικότητα. Και επειδή αυτό είναι ένα σατιρικό μπλοκ... για να γελάμε με τα καμώματα μας, και εδώ παρασοβάρεψε και ίσως μερικοί το δουν σαν αντιπαράθεση... άλλη όρεξη δεν είχα, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε στο θέμα αυτό, μπορεί να συμπίπτουν οι απόψεις μα ς αλλού... ειλικρινά κάτσε και σκέψου πιο ανοιχτά το θέμα και ανάρτησε εδώ τις απόψεις σου, όμορφα με την σειρά που θέλεις, ας τα διαβάσουν όσοι τα διαβάσουν, εγώ δεν θα στα σχολιάσω άλλο. Ότι ήταν να γράψω το έγραψα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΄΄Η ειρωνεία είναι πως εάν έγραφα επώνυμα, που το έχω κάνει πολλές φορές και δεν εννοώ στο διαδίκτυο, θα καθόσουν και θα συλλογιζόσουν αυτά που λέω... άσχετα εάν συμφωνούσες ή όχι... εδώ τα απορρίπτεις και τα χλευάζεις.΄΄ Τι να σου πω ανωνυμε ολο μπλα μπλα μλα και από επιχειρηματα δεν βλεπω. Μεγαλη ιδεα εχεις μαλλον για τον ευατο σου και συγχρονως υποτιμας την νοημοσυνη των αλλων. Αποσκότισόν με

    Πιστευω οταν γραφεις κατι εστω και ανωνυμα καλο είναι να υπερασπιζεσαι με επιχειρηματα τα πιστευω σου . Η θεωρια του στυλ ξερεις ποιος ειμαι εγω? δεν λεει, αστο καποτε περνουσε σημερα πεθανε!

    Παρολα αυτά μερα που ξημερωνει να σου ευχηθω χρονια πολλα. Μπορει να βλεπουμε τα πραγματα εντελως διαφορετικα αλλα δεν παυει να ειμαστε ανθρωποι δυστυχως στην ανταγωνιστικη κοινωνια το ξεχναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε παλικάρι, μεγάλη ιδέα δεν έχω για τον εαυτό μου... απλά σου λέω πως εάν έβλεπες "όνομα" στα γραφόμενα μου θα τα συλλογιζόσουν, άσχετα με το εάν θα συμφωνούσες. Έτσι όμως που τα γράφω με ψευδώνυμο τα απορρίπτεις.

    Επιχειρήματα στα γραφόμενα μου υπάρχουν.

    Και ως τελευταίο σου γράφω προς συλλογισμό το εξής...

    Αφού τα συσκευασμένα μέλια των συνεταιρισμών (αντί για συνεταιρισμούς αν θέλεις κάνε το παράδειγμα με εμπόρους τυποποιητέ), που είναι μέλι παραγόμενο από τα μέλη μελισσοκόμους τους, ελέγχονται και κατά περιπτώσεις έχουν βρεθεί "μη κανονικά"... τότε το μέλι που κρατάνε στο σπίτι τους τα ίδια μέλη μελισσοκόμοι του συνεταιρισμού και το πουλάνε χέρι χέρι γιατί να είναι "κανονικό". Οι διαπιστωμένες παρεκκλίσεις του συσκευασμένου προϊόντος είναι αυτές που έχουν ωθήσει προς διαδικασίες καλυτέρευσης του προϊόντος και απόκτησης εμπιστοσύνης από τους καταναλωτές. Δες την περίπτωση της κυροσκορίνης... ποιος τη χρησιμοποιεί σήμερα και δες τι οδήγησε στο να μην χρησιμοποιείτε. Αν όμως ανιχνευτεί (αυτό ή αντιβιοτικά κλπ) το μέλι του παραγωγού δεν απορροφάται στην διάθεση από τυποποιητές αλλά επιστρέφετε στον παραγωγό. Ο παραγωγός τι θα το κάνει; θα το πετάξει ή θα το πουλήσει χέρι χέρι όπου βρει και την επόμενη χρονιά θα αλλάξει μεθοδολογίες στην μελισσοκομική του πρακτική ώστε το προϊόν του να είναι σωστό;

    Εύχομαι σε όλους, και φυσικά και σε σένα παλικάρι, χρόνια πολλά και καλή μελισσοκομική σεζόν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ που με γράφεις... την ευχή μου νάχεις!!!

‘‘παρακαλώ πολύ όχι αισχρόλογα, σχόλια με βρισιές θα διαγράφονται, ευχαριστώ‘‘