Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ενεργειακή Κυψέλη... πάμε σφαίρα λέμε!!!

Έχω μια κυψέλη από μικρό παιδι και μου αρέσει ιδιαιτερα γιατί ότι μελίσσι βάλω σε αυτήν πάει σπεσιαλ!!! Από μικρό παιδί προσπαθώ να την κατατάξω κάπου και νομίζω ότι τώρα στα γεράματα μετά από τόσα δεδομένα που έχω συλλέξει μπορώ να την βαπτίσω ‘‘Ενεργειακή‘‘. 

Να σας πω όμως λίγα λόγια για αυτήν...


Λειτουργεί πλέον πολλά-πολλά χρόνια ίσως γιατί  είναι φτιαγμένη από κανονική ξυλεία... ξέρετε αυτή με την οποία φτιάχνανε τα καλά μαστορια κυψέλες πριν πολλά χρόνια, με δόντια και καρφιά!

Αυτο το μελίσσι το ταίζω πιο λίγο απότι τα άλλα και έτσι εξοικονομώ περίπου 11,5% ετησίως στις τροφές αυτού. Δεν κάνω τίποτα για την βαρόα που να έχει σχέση με φάρμακα και αυτό παροδόξος αντί να την κάνει το χειμώνα με το τρόπο αυτό:

Πρώτων, αυξάνει την παραγωγή του γόνου την άνοιξη έως και 49,95%.


ΚΑΙ Δεύτερων, πετυχαίνει  έως και 28,99% μεγαλύτερη παραγωγή μελιού.



Και το πιο σπουδαίο δεν σας το είπα... βάζω και βγάζω με άνεση τα πλαίσια των κηρηθρών. Ναι ναι όπως σας το λέω... βάζω και βγάζω με άνεση τα πλαίσια των κηρηθρών!!!


Βέβαια δεν μπορώ να πω... τα μελίσσια μου φροντίζω να ζουν ήπια, τόσο σε αυτη την απλή ‘‘Ενεργειακή‘‘ κυψέλη όσο και στις υπόλοιπες του μελισσοκομείου μου . Δεν είμαστε για μη ήπια πράγματα... έτσι κάνω και εγώ απόλαυση των αγαθων που μου προσφέρουν.

Και το πιο σπουδαίο...

σε όλα τα μελίσσια μου έχω κλασικά καπάκια, ΟΧΙ τύπου αυστραλιας. Το ωραίο είναι ότι και οι αυστραλοί σαν τα δικά μου έχουν!!! και όχι μόνοι οι αυστραλοί... και οι καναδοί, και οι μεξικάνοι, και οι ιταλοί, και οι τουρκοι, και οι σερβοι, ακόμα και οι ρώσοι σαν τα δικά μου καπάκια έχουν! (λετε να αντιγράψανε την θεμελιωμένη θεωρεία μου περί κλασικών σκαπασμάτων μελισσών από κάτι φωτογραφίες που εβαλα στο face book?). Μπα δεν νομίζω... σκέφτηκα όμως ότι για να έχουν ολοι αυτοί τέοια καπάκια, κλασικά σαν τα δικά μου, συγουρα τα έχει δικαιώσει ο χρονος. Άλωστε...


όσοι γνωρίζουν από θερμορύθμιση στο μελίσσι και θέλουν να το προστατεύσουν πραγματικά από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες δεν κάνουν χρήση καπακιών αυστραλίας, μονόδρομος για αυτούς είναι τα κλασικά με το εσωτερικό καπάκι. Τα καπάκια τύπου Αυστραλίας είναι καθαρή παρέμβαση στην οικία των μελισσών προς όφελος της ευκολίας των μελισσοκόμων.


 
Κυκλοφορούν πολλές θεωρίες για ενεργειακή απόδοση μέ την χρήση πατέντων στις κυψέλες. ΠΡΟΣΟΧΗ τι θα υοθετήσετε προς χρήση γιατί οι περισσότεροι ενδιαφέρονται να πουλήσουν και δεν έχουν εκτενή εμπειρία από ξεχειμώνιασμα μελισσιών.



Και όταν βρειτε κάποιο τέτοιο τύπο να πάτε και να τον ρωτήσετε κάτι πολύ απλό: "πέρα από εσένα κ. ‘‘θεμέλιο‘‘ με τις γενικολογίες και φανταχτερές θεωρείες σου ποιος άλλος έχει γράψει κάτι βασιζόμενος πάνω στη θεωρία σου; και μην μας πεις για μπλοκ κλπ γιατί προσβάλεις την νοημοσύνη μας‘‘ και φυσικά να περιμένεις να σε απαντήσεις στα ίσια...



Και μια που αναφερθήκαμε σε θεωρείες υπήρχε ένας σπουδαίος καθηγητής μελισσοκομίας στην Αμερική, ο Καθ. Εdward Southwick. Ο Southwick μελέτησε την μέλισσα και έγραψε πολλά για αυτήν. Χρησιμοποίησε το μελίσσι ως εργαλείο έρευνας μελετώντας εις βάθος ουσιαστικά ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία του. Για αυτά που μας ενδιαφέρουν κάνε μια αναζήτηση στο google ‘‘southwick edward thermoregulation‘‘. Αν κάποιος σοβαρός άνθρωπος αποφασίσεις να κάνει ουσιαστικές μετρήσεις για να αποδείξει τα όσα επικαλείται τότε θα πρέπει να υιοθετήσει την μεθοδολογία που ο καθηγητής Southwick συνέλαβε, ανέπτυξε, εφάρμοσε και δημοσίευση προς κρίση.


Πρωτοπόρες εργασίες του που θα διαφωτίσουν είναι:









Έγραφε τακτικά στο American Bee Journal και πραγματικά συγκινήθηκα όταν διάβασα το τελευταίο του άρθρο όπου έγραψε από ψυχή για την μέλισσα για τελευταία φορά κάνοντας γνωστό ότι χτυπημένος από καρκίνο ίσως και να μην υπήρχε την ώρα που διαβάζαμε τις τελευταίες του γραμμές.



Μια από τις τελευταίες δουλειές του ήταν το βιβλίο σταθμός με τον Moritz ‘‘Bees As Superorganisms: An Evolutionary Reality‘‘ δηλαδή σχετικά με το μελίσσι ως υπεροργανισμός.



Ελπίζω το σχόλιο μου αυτό να είναι αρκετά ενδιαφέρον και παράλληλα ενημερωτικό για τους αναγνώστες του μπλοκ... αν και για κάποιους μπορεί να αποτελούν ψιλά γράμματα.



Με μελισσοκομικούς χαιρετισμούς

Καλό σας βράδυ.

Ο Ανώνυμος 
(απλός σαν εσένα... ούτε εφευρέτης, ούτε θεμελιωτής)



Υ.Γ. νομίζω τελικά ότι η ανωνυμία μου περισσότερο καλό κάνει παρά κακό σε όλους αυτούς που ψάχνουν για τζάμπα διαφήμιση με τα επώνυμα σχόλια τους. Αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό αλλά στην τελική παρουσιάζουν μια κατάσταση που δεν μπορούν να την υποστηρίξουν με στοιχεία. Απλά ισχυρίζεσαι κάτι δημιουργώντας εντυπώσεις και όταν στριμόχνονται και τους χαλάει η προπαγάνδα

ΠΡΩΤΩΝ κάνουν γαργάρα τα ουσιαστικά μελισσοκομικά ερωτήματα που τους τίθονται

ΔΕΥΤΕΡΩΝ ελείψη δεδομένων και αρκετά στριμογμένοι και διάφανοι, προσπαθουν να μειώσουν τον συνομιλιτή τους σε δημόσιο διάλογο, π.χ. που αναπτύσετε σε κάποιο μελισσοκομικό μπλοκ και το διαβάζουν οι υποψήφιοι αγοραστές των προιόντων τους.

ΤΡΙΤΩΝ γράφουν ένα κείμενο γεμάτο κοτσάνες και ασυναρτισίες, το ποστάρουν ως απάντησση στο ‘‘διάλογο‘‘ και κλειδώνουν το θέμα για να μην υπάρχει αντίλογος.

Αλλά επειδή υπάρχουν ακόμα εμφανή όσα έχουν ήδη γραφτεί ως αρνητική κριτική

ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!!!

Και έτσι μέσα στον πανικό τους καταλίγουν να έχουν μια ανάρτηση ως κλασική διαφήμιση σε μπαρουφομπλοκ της κακιάς ώρας.


Καλά είναι όλοι όσοι θέλετε να μπειτε στο χώρο μας και προσπαθείτε να μας εντυποσιάσετε και αυτοβαπτίζεστε... να προσέχετε γιατί εκτίθεστε… και η υπομονή μας έχει φτάσει στα όρια της.